Skadad

Tyvärr har jag haft problem med en muskel precis ovanför knät och på höger sida ovanför knät. Problemen började i mitten av november efter en vecka med mycket löpning. Veckan efter körde jag nog lite hårt fortsatt med snabba intervaller och började få ont. Jag kan springa nästan 10 km innan jag känner av det. Nästan som om muskeln är irriterad. Om jag masserar den så kan jag fortsätta ett tag till. Märkligt jag har aldrig haft något liknande innan. Efter att ha varit på Access Rehab 2 december så tog jag tre veckors löparvila och ställde in min medverkan i Blåfrusen och på Årets sista långpass. Ingen stor panik men det är jobbigt att inte kunna träna.  Det finns alltid en skräck att man inte ska kunna springa ordentligt igen.

Men förra veckan började jag prova att springa igen. Först 7 km på måndagen då allt kändes ok. På onsdagen körde jag 10 km på ett härligt snöigt underlag på nyårsafton. Allt kändes toppen och jag kände inte av problemen alls. På lördagen körde jag ett pass på 27 km mycket lugnt. Jag fick lite känning mot slutet men intalade mig själv att det inte var något problem. Dagen därpå skulle jag springa 20 km men det höll tyvärr inte och jag fick springa 15 km men gick sista biten.

De tre veckornas vila gav helt klart resultat, det blev mycket bättre men inte helt bra. Sen var det kanske inte helt genomtänkt att köra 60 km första veckan men jag trodde att jag var helt återhämtad. Nej nu får det bli vila igen och ett nytt besök på Access Rehab sen får jag gå på det igen men börja försiktigare och öka. Jag tappar en hel del av min mängdträning inför TEC 100 miles 18 april men det är inte så mycket jag kan göra något åt. Jag får fokusera på det jag kan göra under vilan som hjälper min löpning, d.v.s. tappa några kilon till och övningar för stärka musklerna.

Tidigare har jag varit smått panikslagen när jag inte kunnat träna fullt ut men tar det med lite mer ro nu. Jag har trots att lite varit sjuk alls vilket i vanliga fall kan sabba några veckors träning. I värsta fall får jag skala ner ambitionsnivån för 2015 lite men där är jag långtifrån ännu.