Provlöpning av nya TEC-banan i snön

TECprov1

Mitt i skogen på TEC-banan.

Äntligen blev det dags att provlöpa den nya TEC-banan. I och med att jag inte har sprungit TEC innan så har jag svårt att jämföra de olika sträckningarna. Med den nya sträckningen så blir ett varv ca 11,4 km istället för 10 km vilket innebär 14 varv istället för 16 varv. Dessutom slipper man båda järnvägsövergångarna och det verkar vara betydligt mer stig och lite mer kuperat än tidigare. Hur underlaget är blir lite svårt att bedöma då det var så mycket snö nu.

TECprov2 TECprov3

Vi samlades 10.00 vid Ensta krog där David och Daniel hade en kort genomgång av banan. Man blev lite smått kall bara av att stå och vänta en liten stund men det släpptes snabbt när vi väl var igång. Vi var ungefär en 20-25 st som hade samlats vilket var oväntat många. Planen var att första varvet skulle gå i lugnt tempo så alla hängde med och sen kunde man fortsätta valfritt antal varv på egen hand. Jag hade bestämt mig för att bara köra ett varv då jag fortfarande tar det lugnt med löpningen.

Det kändes lite spännande att springa banan där jag ska göra mitt första försök på 100 miles. Hela banan känns mycket lovande, efter Ensta skog var det ganska flack löpningen ner mot Rönningesjön som vi följde på den västra sidan längs med sjön. Vid Löttingelund vek vi av in i skogen och efter detta blev det mest stiglöpning och en del motionsspår. Vid motionsspåren fick vi springa vid sidan av spåren för att inte förstöra för alla skidåkare så det blev en hel del snölufs.

TECprov5 TECprov4

Sträckan i skogen kändes fantastiskt rolig mycket upp och ner och många knixiga svängar. Vi sprang lite fel på några ställen så det blev inte exakt nya TEC-banan men man fick en bra känsla för banan ändå. Väl framme vid Ensta krog igen så bjöds det på läsk och kakor. Ett mindre gäng tog några varv till men jag avslutade och åkte hem.

Många på löpningen skulle springa i Artic Ultra i Arvika nästa helg och där lär det vara kallare och mer snö. Det ska bli roligt att följa alla och se hur det går. Många som aspirerar på att fullfölja Swedish 100 mile challenge i Arvika.

TECprov6 TECprov7

På löpningen pratade jag med flera som hade samma idé som jag har haft, d.v.s. att springa Ursvik Ultra i mars 75 km natt som ett provlopp inför TEC och slipa på nattlöpningen. Jag har inte bestämt mig för om jag ska göra det då jag är lite orolig för att skada eller överanstränga mig så nära loppet. Ursvik Extreme-banan är extremt kuperad och det blir mycket upp och ner. Samtidigt är det ett bra tillfälle att göra det då och roligare än att köra ett eget nattlopp.