Provlöpning etapp 2 Roslagsleden Karby gård – Örsta

IMG_4261Idag var det dags att testa ännu en sträcka på Roslagsleden inför Roslagsleden Fat Ass 50 miles 14 mars. Jag ställde bilen vid Karby gård för att springa till Örsta tur och retur vilket är ca 26 km. Redan när jag skulle passera järnvägsövergången vid Karby Gård så fick jag en överraskning: den var borttagen. Jag lyckades trassla mig förbi ändå och tänkte att jag får lösa det på tillbakavägen.

Sträckan Karby gård – Örsta (vi kommer att löpa ifrån Örsta hållet) består av stiglöpning och lite motionsslinga. Strax efter Karby gård så kommer vi att springa en bit på nya TEC-banan. Man passerar också vackra Löttingelundtoppen med en gammal bronsåldersgrav.

Bronsåldersgraven på Löttingelundtoppen.

Bronsåldersgraven på Löttingelundtoppen.

Stigarna var i fantastiskt bra skick denna sträcka, bara någon mindre bit med lite is och vissa bitar en del lera och vatten men det får man räkna med i mars månad. Jag träffade fyra glada grabbar som har hade vandrat ifrån Domarudden kvällen innan och stigen var tydligen i helt ok skick där. Det låter lovande för jag kommer nog inte att hinna provlöpa Domarudden-Lövhagen, men lite äventyr måste vi ha den 14 mars med. Sen frågade de om jag skulle springa 80 km nästa helg, lite roligt att de kände till det.

På tillbakavägen så hittade jag en annan väg över järnvägen vid Karby gård. Man får springa en liten omväg upp till övergången vid Täby kyrkby men för oss passar det perfekt då det finns ett öppet Statoil där ifall vi inte hinner hit den 14 mars innan Karby gård stänger kl 16.00. Men det är dåligt att de bara stängt övergången och inte brytt sig om att märka om leden men det kanske blir av innan säsongen börjar.