Tips inför Trans Scania Thomas Alm

thomasInför Trans Scania har jag bett om lite tips ifrån en del tidigare deltagare, jag tänkte löpande lägga upp detta här på bloggen innan loppet och hoppas att det kan hjälpa flera inför loppet. Jag satte upp ett antal frågor/kategorier som de som svarade fritt fick fylla i. Egentligen skulle jag ha fått ut detta tidigare men annan har kommit före.

Först ut är Thomas Alm som jag träffade första gången på KUL-helgen 2014 i Västerås. Thomas är en intressant person på flera sätt, han skriver flera tankvärda inlägg om att vara vegan och kämpar för att få in mer pengar till cancerforskningen. Utöver Trans Scania så är Vol States i USA (50 mil) ett lopp där man som ultralöpare blir både imponerad och avundsjuk på. Thomas har ett stort antal imponerande ultralopp bakom sig och vann Trans Scania 2014 och kom femma 2013 (då han även passade på att springa fem extra mil). Thomas håller i år på med ett projekt som heter 40@40 som jag uppmanar er att stödja och delta i, tyvärr gör det att han inte kan vara med i Trans Scania i år. Utöver löpningen är Thomas även en välmeriterad tenniscoach.

Tack för din medverkan Thomas!

Näring (Vad var din näringsstrategi under loppet? Hade du support eller använde du dig av det du hittade på vägen?)
Jag hade support. Åt varje 5-10 km, allt från godis och bullar till pizza. Drack Coca-Cola och vatten.

Tempo & sömn (Vad hade du för strategi under loppet när det gällde tiden? Sov du någon gång under loppet?)
Jag sov inte någon gång under loppet 2014. 2013, då jag sprang fel 50 km sov jag ca 5 timmar totalt. Tiden kollar jag aldrig, jag springer på känsla.

Navigering (Var det svårt att hitta? Rekade du något innan?)
Första året sprang jag 50 km fel vid ett tillfälle samt ett tiotal andra, mindre felspringningar, mycket pga att jag har världens sämsta lokalsinne. 2014 hade jag karta i mobilen (som jag fick av tävlingsledningen) å då var det lugnt.

Banan (t.ex. några partier du minns speciellt, hur mycket är stig/väg/hur teknisk osv.)
Skulle säga att det är hyfsat lättsprunget ca 50%, lite tekniskt 30% och förjävligt 20%.

Träning (Hur la du upp träningen innan? Extra viktiga inslag i träningen?)
Innan loppet 2014 körde jag många långpass innan, tog 12 dagar ledigt precis före loppet, de 12 dagarna innan det tränade jag som mest med 4×60 km samt 20-30 km de andra dagarna.

Utrustning (Något speciellt du rekommenderar? Vad är absolut nödvändigt? Några tips kring den drop bag som finns?)
Sprang med support. Tycker inte om att springa med ryggsäck.

Övrigt (Övriga tips som du tycker är viktigt inför Trans Scania? T.ex. tips kring boende, hur långt innan tävligen åkte du dit osv.)
Jag brukar åka dit dagen innan. Hotell Finn är grymt!

Annonser